عوامل موثر بر وزن | ابعاد پانل، متریال موجود در آن، ضخامت لایه ها، تکنولوژی ساخت |
وزن پرکاربردترین پانل ها در متر مربع | بین 9.9 تا 13.1 کیلوگرم |
محاسبه وزن پانل دیواری | ابعاد پانل * 1.16 |
محاسبه وزن پانل سقفی | ابعاد پانل * 1.07 |
محاسبه وزن ساندویچ پانل
ساندویچ پانل از 3 لایه اصلی تشکیل شدهاند. دو لایه در دو طرف پنل و از ورقههایی سخت هستند. این لایهها معمولاً از فلزی مانند گالوانیزه، آلوزینک، آلومینیوم یا استیل ساخته شدهاند. لایه سوم نیز داخل پانل قرار دارد که معمولاً شامل فوم های عایق حرارتی (مانند پلیاورتان) است. موادی که در لایه درونی استفاده میشوند، سبکتر هستند. بنابراین وزن لایههای بیرونی بیشتر از لایه داخلی است و تأثیر بیشتری هم بر وزن پانل دارد.
وزن پانلهای ساندویچی معمولاً به ازای هر یک متر مربع مطرح میشود. از طرفی هر چه ضخامت پانلها بیشتر شود، وزن آنها در هر متر مربع نیز بیشتر میشود. ضخامت پرکاربردترین پانلها معمولاً بین 40 تا 120 میلیمتر و وزن آنها بین 9.9 تا 13.1 کیلوگرم است.
اما وزن پانلها در انواع ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری نیز متغیر است که در ادامه میبینیم. باید اشاره کنیم که پانلهای ساندویچی بیشتر در ضخامتهای زیر استفاده میشوند. اما پانلهای ضخیمتری هم هستند که وزن بیشتری دارند و در موارد خاص انتخاب میشوند.
وزن پانل دیواری با عرض مفید یک متر
فرمول محاسبه وزن پانل دیواری= طول × عرض × (۱.۱۶)
- با ضخامت 40 میلیمتر: 9.75 کیلوگرم
- با ضخامت 50 میلیمتر: 9.95 کیلوگرم
وزن پانل سقفی با عرض مفید یک متر
فرمول محاسبه وزن پانل سقفی= طول × عرض × (۱.۰۷)
- با ضخامت 40 میلیمتر: 11.39 کیلوگرم
- با ضخامت 50 میلیمتر: 11.69 کیلوگرم
وزن ساندویچ پانل به چه عواملی بستگی دارد؟
همانطور که اشاره کردیم، وزن پانلهای ساندویچی پرکاربرد چیزی حدود 10 تا 13 کیلوگرم است. اما پانلهایی هم هستند که تا 35 کیلوگرم وزن دارند. به طور کلی این که هر پانلی چه وزنی داشته باشد، به متغیرهای زیر بستگی دارد.
ابعاد پانل
ابعاد پانل (طول و عرض) تأثیر زیادی بر وزن نهایی دارد. پانلهای عریضتر و بلندتر وزن بیشتری دارند.
متریال لایههای بیرونی
از مهمترین عواملی که وزن ساندویچ پانل را تحت تأثیر قرار میدهد، موادی است که در لایههای بیرونی پانلها استفاده شدهاند. این لایهها معمولاً از فلزهای مختلف ساخته میشوند. بنابراین وزنشان بسته به نوع فلز، متغیر است. برای مثال اگر به جای فولاد از آلومینیوم استفاده شده باشد، پانل وزن کمتری خواهد داشت.
متریال عایق
در لایه داخلی یا همان عایق پانل از مواد سبک استفاده میشود. حال هر چه این مواد سبکتر باشند، وزن هم کمتر خواهد بود. برای مثال اگر داخل پانلها از فوم پلی استایرن یا پشم شیشه به جای هانیکام استفاده شود، وزن کلی پانل کمتر خواهد بود. به طور کلی مواد لایه داخلی از مواد لایههای بیرونی سبکتر هستند. بنابراین وزن این لایه تأثیر کمتری در وزن کلی پانل دارد.
ضخامت لایهها
ورقههای پانلهای ساندویچی در ضخامتهای مختلف تولید میشوند. طبیعی است که هر چه لایهها ضخیمتر باشند، وزن ساندویچ پانل هم بیشتر خواهد بود.
تکنولوژی ساخت
سازوکار ساخت پانلها در روشهای سنتی و مدرن متفاوت است. در روشهای مدرن معمولاً وزن پانلها کمتر است.
سایر متغیرها
عوامل دیگری مانند تعداد و نوع ریبونها و اتصالات نیز میتوانند در وزن نهایی ساندویچ پانلها تأثیرگذار باشند.
باکیفیت ترین پوشش سقف و دیوار سازه را سفارش دهید.
جهت مشاوره پیش از خرید با مشاو فروش مدرن پانل تماس حاصل نمایید.
چرا پانلهای سبکتر پرکاربردتر هستند؟
همانطور که گفتیم، وزن ساندویچ پانل از سازههای مشابه کمتر است و این یکی از مهمترین مزایای آنها است. اما بین خود پانلها هم معمولاً پانلهایی انتخاب میشوند که وزن کمتری دارند. چرا؟ به دلایل زیر:
- هر چه پانلها سبکتر باشند، وزن واردشده بر سازه فلزی که اسکلت پانلها است کمتر است.
- نصب پانلهای سبکتر راحتتر است.
- هر چه وزن کلی ساختمان کمتر باشد، هزینههای ساخت و نگهداری آن نیز کمتر خواهد بود.
- پانلهای سبکتر آسیبپذیری کمتری نسبت به وزش باد شدید و زلزله دارند.
با این حال، این که دقیقاً از چه پانلی با چه وزنی در ساختمان استفاده شود، بستگی به تشخیص متخصصین این حوزه دارد.
جمعبندی
در این راهنما با نحوه محاسبه وزن ساندویچ پانل و عوامل مؤثر بر آن آشنا شدیم. اما وزن دقیق یک ساندویچ پانل خاص را بهتر است از تأمینکننده جویا شوید. در گروه مدرن پانل نیز میتوانید با شماره 09122949891 تماس بگیرید و از وزن و هزینه انواع پانلهای ساندویچی مطلع شوید.