مراحل ساخت فونداسیون برای زیرسازی کانکس
ساخت فونداسیون کانکس از چند مرحله حیاتی تشکیل شده است. این مراحل که قبل از ساخت اسکلت ساندویچ پانل انجام میشوند، به شرح زیر هستند:
- آمادهسازی زمین و گودبرداری اولیه: در این مرحله، زمین برای ساخت فونداسیون آماده میشود. این کار شامل صاف کردن سطح زمین، پاکسازی محل از مواد غیرضروری و گودبرداری اولیه با استفاده از ماشینهای صنعتی است.
- آرماتور بندی فونداسیون: بعد از گودبرداری کامل زمین، میلگردها بر اساس اندازهگیریهای لازم بریده، خم شده، و برش داده میشوند. سپس، کرسیهای زیر کانکس تنظیم میشوند.
- قالب بندی برای زیرسازی: قالب بندی یکی از مهمترین مراحل زیرسازی و اجرای درست فونداسیون است. اگر قالب بندی به طور صحیح انجام نشود، وزن بتنهای خیس میتواند به جابهجایی یا در رفتن قالبها منجر شود. این مرحله در زیرسازی ساندویچ پانل هم بسیار تأثیرگذار است.
- بتن ریزی: بعد از قالب بندی فونداسیون کانکس، مرحله بتن ریزی آغاز میشود. این مرحله از نحوه زیرسازی کانکس اهمیت زیادی دارد. بتنها باید کامل در قالب توزیع شوند و آن را بپوشانند. سپس، با استفاده از ویبرهها و سایر ابزار، بتنها تراز و صاف میشوند.
- قالب برداری و تثبیت بتنها: بعد از گذشت چند روز، قالبهای ساخته شده برداشته میشوند و فونداسیون به طور کامل اجرا میشود.
- نصب زیرسازی کانکس: بعد از ساخت فونداسیون، زیرسازیهای اولیه کانکس به طور اختصاصی بر روی آن نصب میشوند. بعد از آن است که تیم نصب فعالیت خود را شروع میکنند. در این مرحله نصب ساندویچ پانل هم انجام خواهد شد.
- ساخت شاسی کانکس: برای ساخت شاسی کانکس، معمولا از تیرآهن و استراکچرهای آهنی از نوع پروفیل استفاده میشود. بعد از ساخت، کانکسها روی این شاسیها نصب میشوند.
نحوه زیرسازی کانکس با توجه به ویژگیهای فونداسیون
برای انجام زیرسازی و فونداسیونی باکیفیت، باید به مواردی مانند کارایی زیرسازی، سطح امنیت بالا و سطح فونداسیون کاملا صاف و تراز توجه شود. ضمنا بررسی مواردی مانند وزن ساندویچ پانل هم بسیار مهم است. زیرا بر وزن کلی سازه تأثیر دارد. در ادامه، ویژگیهای یک زیرسازی و فونداسیون عالی برای انواع کانکسها و نکات مهم آن را توضیح میدهیم.
چنانچه به خرید ساندویچ پانل برای نصب و اجرای کانکس نیاز دارید، با کارشناسان مدرن پانل در تماس باشید. سریعترین راه ارتباط با کارشناسان ما پل ارتباطی 09122949891 است.
توجه به شیب بندی | در هنگام نصب فونداسیون برای کانکس، توجه به شیب بندی زمین بسیار مهم است. این مسئله به این خاطر است که برای احداث فونداسیون در محیطهای شیبدار، نیاز به تلاش بیشتری برای ترازبندی وجود دارد. |
اتصالات موجود در قسمت فونداسیون | در هنگام بررسی نحوه زیرسازی کانکس و اجرای فونداسیون کانکس، باید به مواردی مانند اتصالات میلگردها به هم شناژبندی، و دیوارچینیهای داخلی توجه شود. همچنین، باید از درستی اتصالات ساندویچ پانل اطمینان حاصل کرد. |
بتن ریزی و ترازبندی فونداسیون | بعد از کنترل اتصالات اولیه زیرسازی کانکس، مرحله بتن ریزی و ایجاد سطح فونداسیون آغاز میشود. با توجه به نوع زمین سازه، باید قادر به ترازبندی باشیم. |
استفاده از بتن مرغوب | برای بتن ریزی زیرسازی کانکس، حتما باید از بتن باکیفیت استفاده شود تا بتواند در برابر فشار مقاومت کند و در طول زمان خوردگی و پوکی نداشته باشد. |
اهمیت استفاده از خرپا در نحوه زیرسازی کانکس
شاید تا به حال نام خرپا را نشنیده باشید. برای آشنایی با آن به یاد بسپارید که این سازههای فلزی میتوانند به آسانی در زیر کانکسها قرار گیرند و برای افزایش مقاومت در ارتفاع به آنها جوش داده شوند.
استفاده از خرپاها برای زیرسازی کانکسها زمانی صورت میگیرد که سطح مورد نظر برای نصب کانکس اختلاف زیادی دارد. این خرپاها مانند شاسی برای کانکس عمل میکنند و میتوانند تیغههای قوی برای سازه باشند. به این ترتیب احتمال سقوط و واژگونی کانکس کاملا از بین میرود.
در هنگام اتصال و انتخاب خرپاها، باید به نکات زیادی توجه شود:
- برای اتصال خرپاها به انواع کانکسها، باید وزن کانکس را در نظر گرفت و برای افزایش استحکام اتصالات، از پیچ به همراه جوش مداوم استفاده کرد.
- زمان بررسی نحوه زیرسازی کانکس و اتصال خرپا به سازه، باید به این نکته توجه کنید که کانکسهایی که طول کمتر از 6 متر دارند، صفحاتی را با فاصله 2 متر از خرپاها قرار میدهند. زیرا باید شاسی به آنها متصل شود. برای کانکسهای با طول بیشتر از 6 متر هم این صفحات 3 متر فاصله دارند.
- از زیرسازیهای خرپایی غالبا در ساخت کانکس با ساندویچ پانل در انواع ویلایی و جنگلی استفاده میشود.
کلام آخر
با توجه به شرایط خاصی که کانکسها ممکن است در آنها قرار گیرند؛ مانند باد، طوفان، سیل و زلزله، لازم است که آنها در مکانی محکم و پایدار نصب شوند تا بتوانند در برابر این موارد مقاومت کنند. از طرفی، اگر کانکس در زمینی قرار گیرد که زیرساخت مناسبی نداشته باشد، ممکن است زمین زیر آن تا حدی فرسوده شود.
این مسئله باعث شیب و نشست سازه میشود که برای ساکنان و خود کانکس خطرناک است. به همین دلیل ایجاد و اجرای فونداسیون و زیرساخت قوی و استحکام برای کانکسها بسیار حیاتی است.