3d panel چیست و چند نوع مختلف از آن وجود دارد؟
3d panel که به عنوان دیوارههای سهبعدی پیشساخته شناخته میشوند، در واقع نوعی دیوار آماده هستند که از دو لایه شبکه فلزی و یک لایه مرکزی از مواد مانند پلی استایرن یا یونولیت تشکیل شدهاند. میتوان گفت به نوعی جزو مصالح نوین ساختمانی برای پوشش سقف سازه ها و ساختمان ها به شمار میروند.
این پانل به دلیل تنیده شدن شبکههای فلزی و پیوستگی کامل آنها پس از پاشیدن بتن، به مقاومت و استحکام بالایی میرسد. تری دی پنلها برای اولین بار در سال 1967 توسط ویکتور وایزمن ساخته شدند. اما امروزه گونههای گوناگونی از آنها وجود دارد. مانند:
تری دی پنل سقفی |
تری دی پنل باربر |
تری دی پنل غیر باربر |
تری دی پنل متال فوم |
تری دی پنل دکوراتیو |
قبل از آشنایی با نحوه اجرای سقف تری دی پانل به یاد بسپارید که یکی از بزرگترین مزیتهای استفاده از این پانلها در ساختمانسازی، سادگی و سرعت نصب و اجرای آنها است. علاوه بر آن، وزن کم این دیوارهها موجب سهولت در حمل و نقل آنها میشود. در نتیجه میتوان از آن برای ساخت ویلای پیش ساخته ساندویچ پانل هم استفاده کرد.
همچنین، این پانلها منجر به کاهش هزینهها و مصرف مصالح ساختمانی میشوند. از ویژگیهای دیگر این آنها میتوان به عدم وجود پرتی و ضایعات، طول عمر بالا و ویژگیهای عایق صوت، حرارت و رطوبت اشاره کرد. تمامی این مزایا را میتوان با انواع ساندویچ پانل مقایسه کرده و بهترین تصمیم گیری را میان این پانلها در نظر داشت.
نحوه اجرای سقف تری دی پانل چگونه است؟
پانلهای سقفی میتوانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای یونولیت سقفی در نظر گرفته شوند. برای نصب این پانلها، باید به تعدادی فاکتور و عامل مهم توجه داشت. در واقع، پانلهای سقفی باید قبل از پاشیدن بتن روی دیوارها نصب شوند.
برای اجرای قالببندی زیر پانلهای سقفی، باید حداقل 20 میلیمتر فاصله بین تخته و شبکه جوش شده ایجاد شود. نباید اجازه داد که قالبها به شبکههای جوش شده بچسبند. به طور کلی، نصب تری دی پانل (مانند نصب ساندویچ پانل) میتواند منجر به افزایش سرعت در ساخت و ساز ساختمانها شود و همچنین در مصرف مصالح ساختمانی صرفهجویی کند.
نحوه اجرای سقف تری دی پانل در گام اول
در مرحله اول از نصب سیستم تری دی پنل، بدون نیاز به سازههای فلزی یا بتنی پیش میرویم. به این معنی که پس از طراحی نقشه و انجام گودبرداری، باید بستر فونداسیون اصلی آمادهسازی شود. برای این کار، از بتن مگر استفاده میشود که بتنی با میزان عیار کمتری است.
این بتن تنها برای تراز کردن سطح زیر فونداسیون و آمادهسازی آن در مراحل و نحوه اجرای سقف تری دی پانل استفاده قرار میگیرد و ضخامت آن بین 10 تا 15 سانتیمتر متغیر است. هدف از استفاده از این بتن، تراز کردن فونداسیون مانع شدن از نفوذ سیمان به داخل خاک و جلوگیری از جذب آب بتن توسط خاک است. فراموش نکنید این موارد زمان اجرای ساندویچ پانل سقفی هم مهم هستند.
اجرای سقف تری دی پانل در گام دوم
بعد از پایان کار بتن مگر، مرحله بعدی آرماتوربندی ساختمان است که با توجه به استانداردها و ضوابط خاص خود انجام میشود. پس از آرماتوربندی، قالببندی فونداسیون با استفاده از ابزارهایی مانند تخت انجام میگیرد. بعد از اتمام آرماتوربندی و قالببندی فونداسیون، مرحله بتنریزی اولیه آغاز میشود تا فونداسیون اولیه برای نصب پنلهای تری دی آماده شود.
این مرحله چیزی شبیه به اجرای اسکلت ساندویچ پانل روی زمین مورد نظر است که باید توسط متخصصان انجام شود. به یاد داشته باشید که خرید ساندویچ پانل باید با نهایت دقت انجام شود تا این مراحل به خوبی پیش بروند. برای تهیه این نوع پانل در بالاترین کیفیت ممکن، میتوانید از راهنمایی متخصصان مدرن پانل استفاده کنید. پل ارتباطی 02144004900 برای همین منظور در دسترس است.
اجرای سقف تری دی پانل در گام سوم
بعد از اتمام آرماتوربندی، بتنریزی و خشک شدن آن، مرحله نصب پانلها آغاز میشود. در این مرحله، دیوارهای تری دی پنل بر اساس نقشه و با کمک میلگردهایی که از قبل در بتن قرار داده شدهاند، در مکان مناسب تثبیت میشوند. این کار به طوری است که ابتدا چهارچوب اصلی ساختمان نصب و اجرا میشود.
در نصب این دیوارها، باید از آرماتور استفاده شود و با کمک میلگردهای داربست، دیوارها را در مکانشان ثابت کرد و به هم متصل کرد. اتصال دیوارها به هم اهمیت ویژهای دارد؛ زیرا بر نحوه اجرای سقف تری دی پانل تأثیرگذار است. پس باید با استفاده از سیمهای مفتول محکم و به شکلی اصولی انجام شود.
فراموش نکنید که بعد از شاتکریت و بتن پاشی، امکان اصلاح این اتصالات وجود نخواهد داشت. همچنین، برای اتصال دیوارها، از جوشکاری نیز میتوان برای ایجاد اتصالات محکمتر استفاده کرد.
بعد از انجام تمامی مراحل مذکور، برای نصب سقف ساختمان آماده میشویم. همانطور که اشاره شد، پانلهای سقفی باید به طور محکم و با استفاده از جوشکاری، مفتول و سایر روشهای مورد نیاز، به دیوارهای خارجی متصل شوند. در این مرحله باید اجرای آبراه سقف شیروانی یا دیگر انواع سقف را هم در نظر داشت.
بعد از اتصال پانلها، نوبت به عملیات شمع بندی میرسد. این کار برای ایجاد استحکام و مقاومت در زمان بتنریزی سطح سقف است. شمعها تا زمان خشک شدن کامل بتن باید در جای خود باقی بمانند و نباید برداشته شوند.
کلام آخر
در مجموع، تری دی پنل نوعی متریال آماده است که در چندین حوزه کاربردی استفاده میشود. این پانلها را میتوان در ساختمانهایی با اسکلت فلزی یا بتنی به کار برد. اما همچنین در ساختمانهای دیگری که بدون اسکلت هستند نیز میتوان از آنها استفاده کرد. برای این منظور، مراحل مختلفی مانند زیرسازی، آرماتوربندی، نصب پانلها و بتن پاشی باید با دقت و بر طبق اصول مهندسی انجام شوند.
اگر قصد دارید به جای نحوه اجرای سقف تری دی پانل، نصب انواع ساندویچ پانل را مد نظر قرار دهید، میتوانید با کارشناسان مدرن پانل در تماس باشید تا راهنمایی لازم را به شما ارائه کنند.